Наливайченко підозрює, що до масових убивств у Києві причетна ФСБ

Четвер, 3 квітня 2014, 13:37

На думку голови Служби безпеки Валентина Наливайченка, є підстави вважати, що до масових убивств у Києві причетні співробітники ФСБ Росії.

Про це він розповів на прес-конференції у четвер.

За словами Наливайченка у 20 числах грудня 2013 року на полігоні СБУ знаходилися 26 співробітників ФСБ Російської Федерації, а в середині січня 2014 року - 6 співробітників.

Голова СБУ просить російське керівництво повідомити, що вони там робили, їхні звання і посади.

"У нас є обгрунтовані підстави вважати, що саме ці групи, які знаходилися на одному з полігонів СБУ, брали участь у плануванні та здійсненні заходів так званої антитерористичної операції", - сказав Наливайченко.

За його словами,  для цих російських груп за особистим наказом тодішнього голови СБУ Олександра Якименка було виділено не просто окреме проживання, охорона, але й урядовий зв'язок.

"А сам Якименко неодноразово приїжджав на доповідь до цих груп", - додав голова СБУ.

"Для нас дуже важливо, щоб ми могли передати Генеральній прокуратурі вмотивовані і правові відповіді Слідчого комітету Російської Федерації: склад цих груg, їхні звання і найголовніше - що вони тут робили", - сказав Наливайченко.

Крім того голова СБУ повідомив, що у 20-тих числах січня в аеропортах "Гостомель" та "Жуляни" приземлялись транспортні літаки з Чкаловська Російської Федерації, які привезли для організації знищення протестуючих на Майдані 5 тисяч 100 кілограмів вибухівки, спеціальних засобів і додаткової зброї.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування