Мітинги в Одесі: Євромайдан – проти влади, проросійські активісти – за мовне питання

П'ятниця, 4 квітня 2014, 10:40

На площі перед Одеською міською радою зібрався два мітинги проти місцевої влади і на підтримку рішення про статус російської мови як другої державної.

Як повідомляє Радіо Свобода, мітингувальники з одеського Євромайдану вимагають звільнення з посади виконувача обов'язків міського голови, секретаря Одеської міськради Олега Бриндака.

В той же час активісти з георгіївськими стрічками вимагають, щоб російській мові надали статус другої державної. Крім того, вони стверджують, що виступають проти ймовірних спроб повернення у владу колишнього мера Едуарда Гурвіца і його команди.

Фото Думская.net 


Об 11:00 має розпочатися сесія міської ради Одеси, де група депутатів можуть поставити на голосування питання про висловлення недовіри Бриндаку. Думская.net підкреслює, що цього нібито домагаються прихильники Гурвіца.

Площу перед будівлею розділили навпіл близько 500 правоохоронців.

Як відомо, 30 березня в Одесі, як і в низці інших міст, пройшов мітинг сепаратистів. Приблизно дві тисячі прихильників Росії мітингували на Куликовому полі. Під час ходи під триколорами лунали гасла "Росія!", "Одеса, сміливіше, гони Бандеру в шию", "Одеса - місто герой" і "Один за всіх - всі за одного".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування