Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат пропонує утилізувати шини з Майдану

П'ятниця, 4 квітня 2014, 10:54

Автомобільні покришки, які знаходяться на Майдані Незалежності та прилеглих вулицях Києва, будуть утилізовані за рахунок коштів Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища.

Про це заявив голова постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики лідер Партії зелених Денис Москаль, інформує його прес-служба.

За словами Москаля, комісія прийняла рішення про включення до переліку природоохоронних заходів на 2014 рік утилізації автомобільних покришок, які знаходяться на Майдані Незалежності та прилеглих вулицях столиці.

"У середмісті Києва зосереджена значна кількість зношених автомобільних покришок, які необхідно утилізувати. Тому ми включили ці роботи до переліку природоохоронних заходів. Безумовно, утилізацією шин будуть займатися спеціалізовані підприємства, які мають ліцензію Міністерства охорони навколишнього середовища на такі види робіт", - зауважив Москаль.

Депутат підкреслив, що до того, як буде проведений тендер з визначення підприємств для утилізації шин, покришки необхідно вивезти з центру Києва для тимчасового зберігання.

"Поки ще буде проведений тендер, пройде деякий час, а покришки з центру міста бажано вивезти якомога швидше. Адже з настанням теплої погоди під впливом сонячних променів шини почнуть нагріватись і виділяти в повітря шкідливі речовини", - зазначив київський депутат.

"Щоби не отруювати киян та гостей міста, слід передбачити майданчики для складування покришок, наприклад, біля полігонів побутових відходів, з яких потім шини будуть відправлені на спеціалізовані підприємства для утилізації", - заявив Москаль.

Як відомо, у центрі Києва залишаються барикади і значна кількість автомобільних покришок.

Спроба демонтажу однієї з них спричинила конфлікт із стріляниною. Пізніше, однак, частково барикаду на Грушевського прибрали комунальники і почали білити колони стадіону ім. Лобановського.

Як відомо, Київрада не збиралася з початку лютого. Його повноваження закінчилися в червні. Вибори мера Києва і до Київради призначені на 25 травня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: