Яценюк велів приготуватися до закриття Росією поставок газу

Субота, 5 квітня 2014, 12:34

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив уряду підготуватися до двох варіантів розвитку подій у зв'язку з газовим тиском Росії, в тому числі закриття Росією поставок газу в Україну.

"Наше завдання - розглянути два варіанти розвитку подій, у тому числі і той варіант, коли Росія обмежує і закриває поставки газу на територію України", - зазначив Яценюк на позачерговому засіданні Кабміну , повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Яценюка, у разі реалізації проектів з реверсним поставкам газу в Україну з Європи через Словаччину, Польщу, Угорщину, Україну щорічно зможе отримувати до 20 млрд кубометрів газу, які будуть на 100-150 доларів дешевше російського.

Як відомо, раніше Яценюк заявив, що Україна вважає неприйнятною ціну за російський газ на рівні 485 доларів за тисячу кубометрів і зазначив, що Україна готова його купувати за $268.

За словами глави Міненерго Юрія Продана, у разі, якщо домовленостей з РФ щодо газу не буде досягнуто, Україна має намір звернутися до Стокгольмського арбітражу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News