Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Харківська міліція вивезла євромайданівців з місця конфлікту і охороняє консульство РФ

Неділя, 6 квітня 2014, 18:35

Міліцейський автобус вивіз групу активістів Євромайдану, атакованих сепаратистами на розі вулиць Сумська і Римарська у Харкові.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зіткнення між учасниками Євромайдану, присутніми біля пам'ятника Шевченку, почалося, як тільки колона сепаратистів, що йшла зі свого мітингу на площі Свободи, порівнялася з пам'ятником. У бік євромайданівців з колони полетіло каміння і палиці, було чути звуки петард.

Міліцейський патруль, який чергував біля пам'ятника, оточив євромайданівців щільним кільцем і повів їх до автобуса. У кількох учасників, а також у одного міліціонера розбиті голови.

Прихильники федералізації перешкоджають проходу до автобуса. Міліції вдалося посадити близько 300 активістів євромайдану в автобус і вивезти з місця конфлікту. Ще одну групу міліція вивела з вулиці на безпечну відстань.

Як говорять самі євромайданівці, зіткнення почалося, коли під час ходи біля пам'ятника Шевченку хтось із сепаратистів крикнув, що біля пам'ятника чергує "Правий сектор".

На даний час конфлікт пішов на спад, люди розходяться. Міліція залишається на посту.

Разом з тим у Харкові вхід до Генконсульства Росії був оточений міліцією після того, як колона проросійськи налаштованих мітингуючих із близько 1500 осіб рушила в його бік.

До охорони дипустанови правоохоронці вдалися вперше за час проведення акцій у місті.

Коли колона дісталася консульства, вирішили заспівати гімн Росії. Учасники акції скандували "Росія!", "Референдум" і "Харків, вставай!".

Організатори акції пояснили, що до консульства прийшли, аби потрапити у камери представників російського телебачення, які знімуть акцію. Вулицю Іванова - якою рухалась колона - перекрили.

За повідомленням харківських активістів, під час сьогоднішніх сутичок у Харкові постраждало близько 15 осіб, але поки що немає інформації, з якого вони табору.

Про це пише спільнота Євромайдан SOS у Фейсбуці.

"Події розгорталися так: коли євромайданівці підійшли до обладміністрації, їх оточили люди з георгіївськими стрічками та напали на них. Міліція не втручалася, але в підсумку вивезли цих 15-х постраждалих із місця подій. За попередніми даними, у райвідділок. Чи будуть їм пред’являти якісь обвинувачення - поки що незрозуміло", - йдеться у повідомленні. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування