Топаз втік і знову може давати команди

Понеділок, 7 квітня 2014, 22:38

Активіст антимайдану Ігор Кромський, відомий за прізвиськом "Топаз", зрізав електронний браслет і втік з-під домашнього арешту.

За інформацією очевидців, в понеділок вдень він знаходився в будівлі Харківської облдержадміністрації, захопленій проросійськими активістами.

Прокурор Харкова Євген Попович підтвердив, що Кромський втік з-під домашнього арешту.

"Так, дійсно, виявили факт втечі. Він зрізав браслет і втік. Це ще раз підтверджує правильність наших доводів (у суді при обранні запобіжного заходу щодо Кромського). Але нас ніхто не почув", - сказав він.

Разом з тим, прокурор висловив сумнів, що Кромський міг брати участь у захопленні ХОДА в неділю ввечері.
 
"Сумніваюся... Працівники міліції, які повинні контролювати виконання домашнього арешту, сьогодні (понеділок) у другій половині дня, близько 17.00, повідомили мені, що він втік", - сказав Попович.

За його словами, зараз вживаються заходи для встановлення місця знаходження Кромського і його затримання.

 "Коли він буде затриманий, ми ще раз будемо клопотати про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - сказав Попович.

Як відомо, Кромський був затриманий 28 березня в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня. Його підозрюють в організації масових заворушень (ч.1 ст.294 КК України).

29 березня Ленінський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Прокуратура подала апеляцію з вимогою визначити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Однак апеляційний суд залишив Кромського під домашнім арештом, зобов'язавши лише носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

Харків'янин Кромський був учасником охорони антимайдану в Маріїнському парку в Києві.

Став відомий за позивним "Топаз" після появи в мережі Інтернет відео, знятого в таборі "антимайдану".

Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів кричить про допомогу до супроводжуючого його Кромського: "Топаз, дай команду!".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News