Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АХМЕТОВ ЗАПРОПОНУВАВ СЕПАРАТИСТАМ БУТИ ПОСЕРЕДНИКОМ

Вівторок, 8 квітня 2014, 02:32

Мільярдер Рінат Ахметов вийшов до сепаратистів у Донецьку, закликавши їх вести переговори з владою.

При цьому він підкреслив, що якщо почнеться штурм будівлі Донецької ОДА силовиками - буде разом з людьми.

Бізнесмен заявив, що проситиме владу говорити з протестуючими так само, як і протестуючих - говорити з владою.

"Чого хочуть люди? Влада має бути в регіонах. Крім того, щоб нам не нав'язували, якою мовою говорити, в яку церкву ходити. Яка наша задача? Запросити владу і сказати: є Донбас і його потрібно почути. (Перший віце-прем'єр) Ярема (приїхав на переговори в регіон) щось не так говорить? Давайте запросимо (прем'єра) Яценюка", - сказав він.

Відповідаючи на репліку про те, що людям нема за кого голосувати - Ахметов нагадав, що "є Партія регіонів". "Я член Партії регіонів. Я був і залишаюся ним", - сказав він.

"Тепер я повинен звернутися і сказати - скасуйте штурм (зайнятої сепаратистами будівлі ОДА). Виберіть, хто (від вас) конкретно буде говорити (з владою)", - сказав Ахметов, маючи на увазі, що буде переконувати владу відмовитися від штурму і силової зачистки будівлі.

"Потрібні робочі місця. Від того, що ви робите, люди повинні жити краще. Як ми будемо робити, щоб людям стало жити краще? Можна брати будь-яку риторику. Але як зробити життя кращим? От якщо зараз вийшли і людям стало жити краще - добре. Якщо вийшли і стало гірше - це погано", - зазначив бізнесмен.

На репліку протестувальників, що "в Києві вийшли і стало гірше", Ахметов ствердно сказав: "Це правильно, це правильно".

"Але ще раз кажу, ми повинні говорити, щоб змінити ситуацію. Потрібно говорити про всі проблеми. Що ми повинні зробити, щоб нас почули? Відокремитися - це не мета, а засіб. А мета - жити краще. Приберіть емоції. Я розумію, що у вас болить душа. Всі, у кого за Донбас болить душа - мої брати. Донбас для мене назавжди. Я тут живу, тут дихаю", - сказав він.

Сепаратисти запропонували Ахметову очолити комітет Донбасу, а також закрити аеропорт міста. "У мене що, бл*ь, є ключі?" - обурився Ахметов..

"Я готовий зробити все і бути з вами. У мене працює 300 тисяч людей. Треба продавати продукцію. Якщо почнеться штурм - піду разом з вами туди. Буду страждати разом з вами. Але я хочу звернутися до уряду і попросити. У них штаб. Я буду просити, щоб жодного штурму не було. Відтягнути час - це теж перемога. Хто зі мною готовий їхати, щоб ми сіли 3-5 чоловік і говорили, щоб штурму не було. Хто буде? Вибирайте і поїхали", - сказав Ахметов.

"Давай візьмемо 50 пунктів. І ми ні *** не вирішимо. А давайте пункти - а, б , в, г. Треба реально. Дивіться, хлопці. Будете просити те-те-те - ні *** ніхто не дасть. Далі що? Воювати - не вихід. Я пропоную по-іншому. Ми говоримо про те, щоб Донбас почули. Треба говорити. Послухайте мене, якщо завтра, б **, проллється кров - кому стане краще? Все, поїхали. Хто їде? Давайте", - сказав Ахметов.

Зараз сформована ініціативна група протестуючих разом з донецьким бізнесменом виїхали в облуправління міліції, де працює оперативний штаб.

 

Як відомо, в понеділок сепаратисти захопили будівлю донецької облдержадміністрації.

Вони проголосили створення Донецької народної республіки. Депутати міськради та облради у відповідь заявили, що загарбники будівлі не мали жодних повноважень, і їхні рішення не мають жодної сили.

ЛігаБізнесІнформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...