Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Росії істеричить, що "Правий сектор" з американцями їде на схід

Вівторок, 8 квітня 2014, 09:49

МЗС Росії заявило, що на схід України для "придушення протестів" спрямовані бойовики "Правого сектору" і 150 американців, переодягнених у форму підрозділу "Сокіл".

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, опублікованій у ніч на вівторок у Facebook.

"Згідно з наявною інформацією, у південно-східні райони України, у тому числі в Донецьк, стягаються підрозділи внутрішніх військ і національної гвардії України за участю бойовиків незаконного збройного формування "Правий сектор", - стверджує відомство.

"Перед ними поставлено завдання силового придушення протестів жителів Південного ходу країни проти політики нинішньої київської влади", - упевнені дипломати РФ.

"Особливу тривогу викликає та обставина, що до цієї операції підключені близько 150 американських фахівців із приватної військової організації "Greystone", переодягнених у форму бійців підрозділу "Сокіл", - заявляє МЗС Росії.

За твердженням відомства, "організатори й учасники цієї провокації беруть на себе величезну відповідальність за створення загроз для прав, свобод і життя мирних громадян України й для стабільності української держави".

"Закликаємо негайно припинити будь-які військові приготування, які загрожують розв'язанням громадянської війни", - заявляє МЗС РФ.

 

Як відомо, на сході та півдні України проросійські сепаратистські сили проводять акції за федералізацію країни, захоплюють будівлі обласних держадміністрацій та СБУ. Багато з них – проплачені та приїжджі.

Є імовірність, що Росія спробує "приєднати" українські області так само, як було з Кримом.  

Прикметно, що президент РФ Володимир Путін зізнавався, що радив екс-президенту України Віктору Януковичу не виводити внутрішні війська з Києва під час Майдану й придушити протест проти влади. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: