Сепаратисти в Донецьку здали частину зброї й прикриваються жінками

Вівторок, 8 квітня 2014, 11:25

Сепаратисти в Донецьку здали частину зброї.

Про це у вівторок на прес-конференції розповів Донецький міський голова Олександр Лукьянченко, передають Новости Донбасса

"Сьогодні багато політиків висловлюють свої думки, що відбувається в південно-сході, Донбасі. Лунають обвинувачення на адресу органів місцевого самоврядування, регіональних лідерів", - заявив він. 

Навколо території СБУ в Донецьку зведені барикади з мішків і дерев, а також шин.Фото "Новости Донбасса"

Лукьянченко негативно оцінив те, що на площах міста звучать "сепаратистські гасла". На його думку, така ситуація склалася через "небажання вникати й розуміти проблему з боку центральних влади".

Співробітники правоохоронних органів під центральним здана СБУ в Донецьку. Фото "Новости Добасса"

"Є перші результати у вигляді частини зданої зброї. Є й розуміння, що ситуація починає радикалізуватися через те, що людей не хочуть слухати", - сказав він. 

У той же час, сепаратисти, які що захопили Донецьку облдержадміністрацію, готуються до штурму будівлі силовими структурами й попросили жінок залишатися в будівлі ОДА, повідомляє Остров.

"Нам потрібно протриматися до завтра! Скоріше за все, сьогодні вночі буде вирішальний штурм. Тому озброюйтеся телефонами, як учора, і дзвоніть, пишіть, скликайте всіх своїх рідних, знайомих, близьких. Нехай усе приходять!", - заявив виступаючий перед адміністративною будівлею.  

Крім того, він закликав жінок "підключитися" до боротьби, і в додному випадку не залишати епіцентр подій. 

Барикади біля Донецької ОДА. Фото "Остров" 

"А ви, жінки, у жодному випадку не розходіться! Ну не будуть по вас стріляти. Вони просто не мають права. Залишайтеся, стійте тут, милі жінки", - сказав він.

Фото "Остров"

Сепаратисти продовжують зміцнювати барикади. По всьому периметру донецької ОДА можна побачити підготовлену сепаратистами велику кількість розібраної брущатки. 

Як повідомлялося раніше, у понеділок самопроголошена "народна обласна рада" Донецької області ухвалила рішення щодо створення Незалежної Донецької республіки і її входженні до складу Росії. "Народна обласна рада" засідала у захопленій напередодні будівлі Донецької обласної ради/обласної державної адміністрації. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування