Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ готовий до переговорів з РФ в будь-якому форматі. Росія ставить умови

Вівторок, 8 квітня 2014, 14:29

Україна готова до будь консультацій з Росією та за участю міжнародних посередників у тому числі, з питання врегулювання ситуації в країні.

Про це повідомив у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

"Україна готова до консультацій як у двосторонньому форматі з російською стороною, так і з залученням міжнародних посередників з ЄС і США", - сказав він.

У свою чергу міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія готова розглядати багатосторонній формат з врегулювання на Україні за участю країн Європи, США, РФ і української сторони.

Про це повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Дійсно, ми готові розглядати багатосторонній формат, в якому представлені європейці, США, Росія, українська сторона", - сказав Лавров.

Формат переговорів з США, ЄС і Україною, як і терміни і порядок денний, не визначені, заявив міністр РФ.

"Ми з Джоном Керрі яку-небудь конкретну дату не обговорювали, оскільки за нашою домовленістю необхідно спочатку зрозуміти, яким буде формат", - сказав він.

Глава МЗС РФ підкреслив при цьому, що на міжнародних переговорах повинні бути представлені південь і схід України.

Лавров зазначив, що у Росії виникають питання у зв'язку з пропонованими США термінами проведення багатосторонньої зустрічі по Україні.

"Якщо цей десятиденний термін, який потрібно, як сказали американські представники, щоб скликати цю багатосторонню зустріч, виходить з того, що пан Яценюк публічно обіцяв завершити підготовку проекту конституції до 15 квітня, виникає питання: чи не планується скликати багатосторонню зустріч, коли проект конституції вже у Верховній Раді буде представлений?" - сказав Лавров.

"І всі регіони, які не відчувають довіри до нинішньої влади, просто будуть поставлені перед фактом. А нас запросять на зустріч для того, щоб ми, по суті справи, своєю присутністю легітимізували проект конституції, який до цих пір ніхто не бачив", - заявив він.

Підсумком політичного процесу на Україні повинна бути інклюзивна конституційна реформа, знову підкреслив глава МЗС РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування