"Спасибо деду за победу": У низці міст України - першотравневі демонстрації

Четвер, 1 травня 2014, 15:52

Пророросійські активісти зібралися на першотравневу демонстрацію в Одесі.

Як повідомляє "Думская", хода стартувала від Оперного театру. У ній взяли участь приблизно 1-2 тисячі осіб.

Попереду йшли активісти "Боротьби" та комуністи. У колоні помічені представники курдської громади. Метрів за сто від проросійських сил йшли анархісти. Вони кричали: "Гурвиц здесь не пройдет!".

Серед інших гасел, які вигукували учасники ходи "Россия! Россия! Европа - это зло", "Солидарность", "Спасибо деду за победу" і "Один за всех и все за одного", а також гасла з лайкою.

Одеса. Фото: Думская

У той же час в Донецьку близько 10-ої ранку від пам'ятника Т. Шевченка у бік площі Леніна почалася хода комуністів на честь святкування Дня солідарності трудящих.

Як повідомляють "Новости Донбасса", в ході спочатку брали участь близько 100 осіб. Люди з прапорами компартії прийшли до пам'ятника Леніну та провели там мітинг.

За кілька годин до прихильників компартії приєдналися представники так званої Донецької народної республіки з триколорами, прапорами  ДНР і чорно-жовто-білими імперськими прапорами. Вони скандували "Референдум!". Далі люди пройшли від площі Леніна до монументу борцям за радянську владу. Вони вигукували "Республіка!", "Росія!". Станом на 13:30 на акції було близько тисячі осіб.

Донецьк. Фото: Новости Донбасса
Донецьк. Фото: Новости Донбасса

У Запоріжжі близько 400 учасників мітингу під радянськими прапорами висловили бажання провести референдум щодо федералізації України. Мітинг на площі Леніна проходив без прапорів України. Один стяг принесли прорадянські активісти під час мітингу, однак на площі його так і не розгорнули, повідомило "Радіо Свобода".

Кілька тисяч людей вийшли на першотравневу демонстрацію у Маріуполі. Попереду колони на конях їхали так звані козаки, позаду них - представники союзу анархістів із плакатами. Ввечері у місті очікують святковий концерт, пише сайт 0629.com.ua.

Маріуполь 
 
Маріуполь

У Харкові активісти Компартії України, руху "Боротьба", "Південний схід", організації "Трудова Харківщина" зібралися на мітинг біля пам'ятника Леніну на пл.Свободи, пише "Інтерфакс-Україна".

Акція розпочалася з ходи від "Вічного вогню". Колона чисельністю до 2 тис. осіб пройшла вилицею Сумською під звуки оркестру, що грав "Смело, товарищи, в ногу!", Вихри враждебные", "Інтернаціонал". Люди скандували "Мир, труд, май!", "Фашизм не пройде!", Донбас, ми з тобою!", "Виборам ні!".

Як заявила, виступаючи зі сцени перший секретар Харківського обкому КПУ Алла Александровська, нинішня акція - акція протесту.

Оратори критикували центральну владу, вимагали відновлення мовлення російських каналів, висловлювали жаль із приводу розпаду СРСР у 1991 році і виступали за "єдину Радянську Україну".

Водночас близько двох сотень учасників акції відокремилися від мітингувальників і концентруються перед обладміністрацією.

Першотравнева хода відбулася також й в Луганську. Як повідомляє cxid.info, цьогоріч на демонстрацію зібралося набагато менше людей, ніж раніше.

Не оминув першотравневий мітинг і сумнозвісний Слов'янськ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...