Прикордонники масово зупиняють зброю та знаряддя сепаратистів з РФ

Субота, 10 травня 2014, 11:48

Прикордонники Харківського загону на ділянці "зеленого" кордону відділу "Вовчанськ" завадили переміщенню через кордон блоку управління для стрільби по повітряним цілям.

Про це повідомила прес-служба ДПС.

За інформацією, цей пристрій ніс 38-річний українець, мешканець Вовчанська, в Україну з Росії.

Інформацію про наміри затриманого правоохоронці отримали заздалегідь від оперативних джерел та затримали його відразу після перетину кордону за 5 метрів від держрубежу.

На даний час із затриманим громадянином тривають відповідні адміністративно-процесуальні дії. Встановлюються всі обставини по справі.

Цього ж дня  на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби "Дубровиця" Луцького загону за 5 метрів від державного кордону охоронці рубежу затримали громадянина Росії, - повідомили у прес-службі.

Чоловік намагався перетнути кордон поза пунктом пропуску, при цьому у ході огляду, у нього виявили ніж прив’язаний до ноги та довідку про звільнення з місць позбавлення волі, - розповіли у ДПС.

Крім того, у відомстві зазначили, що іншим правопорушенням стало виявлення в поштових переправленнях на материкову частину України товарів військового призначення та інших необхідних товарів, які можливо були призначені для забезпечення  радикально налаштованих громадян на території України.

Незаконну оборудку виявили прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління у взаємодії з представниками митниці.

Зокрема, у 2-х автомобілях одного з операторів поштових перевезень правоохоронці знайшли півкілограма речовини рослинного походження, 2 прапори так званої "Донецької народної республіки", бронежилет, електрошокер та 4 травматичні пістолети.

В автомобілі іншого оператора охоронці рубежу виявили 100 плащ-накидок військового зразку. Наразі співробітниками митниці дане майно вилучене із поштових відправлень. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News