Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК: "Референдуми" сепаратистів не мають ніяких наслідків

Понеділок, 12 травня 2014, 13:24

Центральна виборча комісія України заявляє, що так звані референдуми в Донецькій і Луганської областях 11 травня не мають ніяких правових наслідків.

Про це сказав заступник голови ЦВК Андрій Магера в понеділок на прес-конференції, передає УНІАН.

"Прагну висловити офіційну позицію ЦВК: дії, які імітовано 11 травня на територіях окремих місцевостей Донецької й Луганської областей, не мають жодного відношення до референдумного процесу й до способи висловлення волі українського народу, зокрема, на окремо взятій частині території України. Тому відповідні дії не мають ніяких правових наслідків", - пояснив він.

Магера підкреслив, що в цьому випадку правоохоронні органи повинні вжити заходів і виявити, чи мали місце "ознаки діянь, направлених на скинення конституційного ладу й захоплення державної влади".

"Я думаю, що саме в такий спосіб слід кваліфікувати подібні дії", - підкреслив заступник голови ЦИК.

Як повідомлялося, 11 травня в Донецькій і Луганської областях сепаратисти провели так званий референдум по визначенню статусу регіону.

Вони стверджують, що 89% громадян проголосували за державну самостійність самопроголошеної Донецької народної республіки.

сепаратист, якій відповідав за підрахунок голосів на Луганзині Олександр Маліхін повідомив, що 94-98% виборців проголосували за відділення регіону.

У той же час голова Турчинов повідомив, що в так званому "референдумі" у Луганській області взяли участь близько 24% населення, у Донецькій - небагато більш 32%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: