Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В АП розповіли, коли в Раді побачать проект нової Конституції

Понеділок, 12 травня 2014, 15:55

В адміністрації президента сподіваються, що Верховна Рада ухвалить проект нової Конституції в першому читанні за два тижні.

Про це заявив виконувач обов’язків глави адміністрації президента Сергій Пашинський в інтерв’ю журналістам телеканалу "Дождь", повідомляє прес-служба адміністрації.

"Думаю, що продовж двох тижнів в першому читанні буде проголосовано новий проект Конституції, який в принципі дасть відповіді на всі питання", - резюмував в.о. глави АП.

Він нагадав, що нова конституція передбачає значне розширення прав регіонів.

"Зараз працює Конституційна комісія, яка кардинальним чином змінює Конституцію України. Україна залишається унітарною державою, але з великими правами регіонів. Фактично, ми повертаємося до моделі роботи виконавчих комітетів, коли місцеві депутати формуватимуть виконавчу владу", - зазначив розповів Пашинський.

Також керівник АП висловив переконання, що ситуація в країні стабілізується і вибори Глави держави відбудуться у визначений день – 25 травня.

"Ми проводимо антитерористичну операцію і я впевнений, що ми нормалізуємо ситуацію на всій території країни і 25 травня проведемо президентську кампанію", - сказав він.

Він зазначив, що напружене становище лише на Сході. "Ситуація у Донецьку, Маріуполі, Краматорську, Слов’янську, дійсно напружена тому, що там присутні дуже великі озброєні групи терористів. І ми всі прекрасно розуміємо, що більшість із них – це не мешканці Донецької та Луганської областей", - сказав Пашинський.

Ситуація на решті території держави "спокійна і стабільна, люди займаються своїми справами", підкреслив Пашинський.

Таким чином, можна зробити висновок, що Пашинський сподівається на ухвалення проекту нової конституції до виборів. Раніше прем'єр Арсеній Яценюк заявляв, що цей документ має бути погоджений до 25 травня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: