Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальник Маріупольської міліції у важкому стані – Аваков

Понеділок, 12 травня 2014, 19:21

Начальник Маріупольської міської міліції Валерій Андрущук, звільнений з полону, прооперований в понеділок.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Відбулася сьогодні операція, стан важкий, але ми в оптимізмі... Дай Бог, він одужуватиме", - сказав він журналістам у Харкові в понеділок.

Міністр спростував інформацію про те, що за звільнення Андрущука був сплачений викуп у розмірі $200 тис, зазначивши при цьому, що мало місце посередництво "деяких авторитетних людей".

"Я вчора весь день спостерігав заяви окремих політиків та інших людей, що вони беруть участь, що вони чимось займаються тощо. Деяких з них хотілося тут же прикінчити, коли я читав ці повідомлення і дивився телевізійні інтерв'ю. Давайте не спекулювати на цю тему: українська держава жодних прямих чи непрямих переговорів з терористами не веде, жодних обмінів не відбувається", - сказав Аваков.

"Ми його (Андрущука) звільнили. Як - про це ми скажемо трохи пізніше. Про жодні гроші та інший вульгарний обмін тут не йдеться. Про посередництво деяких людей авторитетних - йдеться. І я їм за це вдячний", - додав він.

Як повідомлялося, раніше в понеділок позафракційний народний депутат, лідер Радикальної партії і кандидат в президенти України Олег Ляшко стверджував, що за звільнення з полону Андрущука було заплачено $200 тис. викупу.

"Гроші - 200 тисяч доларів - за викуп Андрущука донецьким сомалійським піратам заплатив брат Сергія Тарути, донецького губернатора, велика їм за це подяка", - написав Ляшко в Facebook.

Начальник міліції Маріуполя Андрущук був викрадений 9 травня під час протистоянь в місті. Була інформація, що його нібито знайшли повішеним, а також що його засудив до смерті "народний суд".

12 травня Андрущука звільнили.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: