Майже 2 мільйони донеччан і луганчан хочуть у Дніпропетровськ

Вівторок, 13 травня 2014, 18:02

За приєднання до Дніпропетровської області проголосували майже 70% жителів Донецької й Луганської областей.

Такі результати підрахунку 99% бюлетенем після голосування, проведеного в неділю, повідомляє 056.ua.

Один відсоток, що залишився, а це близько 18 тис. бюллетенів, пропали в Донецькій області і їх пошуками займаються правоохоронці.

За словами члена ЦВК територіальних громад Михайла Лисенка, на референдум з'явилися 2 млн. 883 тис, людей у Донецькій і Луганської областях.

За возз'єднання територіальних громад Донецької й Луганської областей до Дніпропетровської області проголосували 69,1% (1 968 619 людей), проти приєднання й проти Донецької народної республіки проголосували 27,2% жителів (774 912 людей), і за ДНР проголосували 3,7% (105 411 людей).

Голосування проходило на виборчих дільницях у регіонах Донецької й Луганської областей. Усього було 42 стаціонарних виборчих дільниці й 137 пересувних. Уся робота виборчих дільниць фіксувалася на відеокамеру.

Не брали участь у референдумі жителі таких регіонів Донецької області, як Краматорськ, Слов'янськ і Слов'янський район, Константинівка, Горлівка, Дружківка, п. Сніжна, оскільки там влада захопили сепаратисти й проведення референдуму просто було неможливим. У Луганській області майже всі регіони були охоплені референдумом, хіба що, крім Красного Луча, Антрацита й Брянки.

Тепер же, коли референдум пройшов, вирішується питання про те, щоб усі протоколи з печатками передати у Верховну Раду, яка має вирішити, голосувати чи за зміну адміністративно-територіального устрою України.

Подібний процес, повідомляє Михайло Лисенко, може тривати до 6 місяців. Далі, на території Дніпропетровської області буде проведений референдум, чи не проти приєднання до себе Луганської й Донецької області.

Поки ж члени ЦВК референдуму територіальних громад збираються передати в. о. президента Олександру Турчинову понад 70 звернень територіальних громад про внесення змін у закон про адміністративно-територіальне підпорядкування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News