Батальйон ''Донбас'' взяв під контроль район Донеччини – командир

Четвер, 15 травня 2014, 22:27

Великоновосілківський район Донецької області взято під контроль народним ополченням і добровольчим батальйоном територіальної оборони Донецької області "Донбас".

Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook командир проукраїнського батальйону Семен Семенченко.

"Великоновосілківський район Донецької області взято під контроль народним ополченням і батальйоном Донбас. За інформацією розвідки так званий батальйон "Схід" висунутий сепаратистами до нас. З нетерпінням очікуємо цю банду гопників. В місто з них ніхто не увійде", - написав він на своїй сторінці в четвер ввечері.

Також Семенченко повідомив, що після протистояння узятий під контроль місцевий райвідділ міліції, а співробітники "після проведення профілактичної роботи" приведені до повторної присяги на вірність Україні.

"Завтра разом з народним ополченням міліція почне нести службу. Начальник міліції втік у невідомому напрямку... Збитки, понесені РВВС під час штурму, будуть компенсовані з каси батальйону", - запевнив він.

Також, зазначає Семенченко, територію Великої Новосілки залишили місцеві депутати від Партії регіонів та "голова районної ради на прізвисько "Шира".

"Місцевими жителями ці персонажі як активні сепаратисти оголошені в розшук. Український прапор піднятий на флагштоці біля райради, прапор ДНР пішов на онучі", - зазначив командир батальйону.

 Разом з тим, за наявною у нього інформацією, в четвер увечері в сторону Великої Новосілки висунулася "колонна з 30 автомашин та автобусів бойовиків ДНР".

"Беру на себе відповідальність за вилучення зброї у Великоновосілківському РВВС і озброєнні бійців народного ополчення. Висуваємося назустріч колоні. Якщо перемога буде на нашому боці - після цього йдемо на Донецьк", - написав Семенченко.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування