Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голоси за мера Києва будуть рахувати у "штабі революції"

П'ятниця, 16 травня 2014, 09:24

Київська міська територіальна виборча комісія планує підбивати підсумки виборів мера й депутатів міської ради у приміщенні Київської міськадміністрації.

Про це заявив голова Київської міськдержадміністрації Володимир Бондаренко в ефірі програми "Шустер Live" у четвер увечері, повідомляють "Українські новини".

"Ми повинні будемо перевезти територіальну виборчу комісію в приміщення міської ради (Хрещатик, 36). Це було б символічно", - сказав Бондаренко.

За словами голови КМДА, зараз у будівлі Київської міської держадміністрації вже завершуються останні ремонтно-підготовчі роботи, у тому числі й на 1-му поверсі.

Бондаренко нагадав, що поки київський тер виборчком працює в Печерській районній державній адміністрації.

Вибори мера Києва й депутатів Київради відбудуться 25 травня. Київський тервиборчком планує оприлюднити результати голосування не пізніше 30 травня (включно).

Будівля Київради й КМДА під час Майдану називалася активістами "штабом революції".

Між тим, Бондаренко також заявив про формування 12-го батальйону територіальної оборони Києва.

"Це військове формування, яке перебуватиме на казарменому положенні в одній із військових частин Києва", - сказав Бондаренко.

За його словами, для діяльності батальйону були залучені 50 одиниць техніки, які зараз переобладнуються, ремонтуються й готуються для роботи.

Бондаренко сказав, що персонал батальйону складається з військовослужбовців і офіцерів, які формують офіцерський корпус, а також залучаються добровольці, які раніше проходили службу й мають вишкіл.

Він зазначив, що батальйон комплектувався за допомогою створеного благодійного фонду, а на даний момент уже закуплено весь необхідний реманент для військових.

При цьому основними завданнями зазначеного формування є охорона 5 київських мостів, а також техногенних небезпечних об'єктів.

"Цей батальйон - наше особисте міське формування. Керівником батальйону є військовий комісар Києва, а за статусом я, як голова Київміськадміністрації, є його командиром", - додав Бондаренко.

Фінансуватися батальйон буде з бюджету Міністерства оборони.

Бондаренко зазначив, що оскільки зарплати, передбачені Міноборони, невеликі, то вони будуть удвічі збільшені за рахунок коштів столичного бюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: