Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сепаратисти вимагають від Ахметова грошей, "або його на Донбасі не буде"

П'ятниця, 16 травня 2014, 13:00

Сепаратисти вимагають від бізнесмена Ріната Ахметова сплачувати податки на користь їх ДНР, погрожуючи вигнати його з Донбасу.

Про це у своєму "зверненні", розміщеному на порталі Новоросія, заявив "консультант уряду ДНР" Роман Манекін.

За його словами, невизнана республіка потребує грошей нібито для забезпечення соцвиплат.

"Податки платять підприємства, а підприємства сьогодні де-юре перебуває у власності Ріната Ахметова. Сьогодні величезна кількість жителів Донбасу чекає від Ахметова заяви про лояльність до ДНР та повазі суверенітету нового територіального утворення", - заявив Манекін.

Представник сепаратистів стверджує, що Ахметов нібито фінансує "бандформування які атакують Слов'янськ, Маріуполь та малі міста Донбасу".

"Ми з нетерпінням чекаємо подібної заяви (про лояльність - ред.) або пана Ахметова на Донбасі не буде", - заявив Манекін.

Як відомо, раніше Ахметов розповсюдив відеозвернення, в якому констатував, що "Донецьку народну республіку" ніхто не визнає і що Донбас може бути щасливий лише в Україні.

15 травня компанії групи "Метінвест", основним акціонером якої є СКМ Ріната Ахметова, підписав з так званої "Донецької народною республікою" меморандум "про порядку і безпеки".

Проте вже у четвер ввечері, незважаючи на меморандум, бойовики напали на блокпост на в'їзді в Маріуполь, під обстріл потрапила і знімальна група "5 каналу"

Примітно, що, як недавно заявив російським ЗМІ один з лідерів сепаратистів Павло Губарєв, Ахметов фінансував сепаратистів в Донецьку.

"Виявилося, що дві третини з активістів вже на утриманні олігарха Ахметова. Дуже невелика група осіб зберігала вірність ідеї, але при цьому все одно брала гроші. Гроші брали всі!" - визнав Губарєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування