Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Луганську терористи "призначили" нове керівництво МВС. Міліцію зайняли без бою

Неділя, 18 травня 2014, 18:47

У Луганську представники терористичної організації, самопроголошеної ''Луганської народної республіки'' близько 16:00 увійшли у будівлю облуправління МВС та призначили свого ''силовика'' – Юрія Івакіна.

Як повідомляє видання Восточный вариант, перед цим біля облуправління МВС зібралися представники ''ЛНР'' з вимогою зняти з посади призначеного київською владою керівника міліції.

Бійці внутрішніх військ залишили територію админбудівлі, ''поки керівництво буде вести переговори з 'новою владою'.

''Солдати вишикувалися у внутрішньому дворі. Люди просять перейти їх на бік ЛНР та не починати стрілянину'', - повідомило видання.

Після нетривалих перемовин Івакін "вирішив поїхати та повернутися на роботу вранці 19 травня''.

Разом з тим Луганська ВО Свобода у Twitter'i повідомляє: 'Годину тому здали облуправління міліції зі зброєю. Начебто не було наказу стріляти. Терористів було не більше 70 осіб''.

У свою чергу в прес-службі управління МВС заявили: головне управління МВС в Луганській області тимчасово змінило місце свого розміщення з Луганська на Старобільськ. 

"18 травня до приміщення облуправління МВС увірваласягрупа невідомих озброєних людей, які прикривалися мирним населенням, серед якого були жінки та діти. На чолі групи був Юрій Івакін, який оголосив себе керівником обласного  управління міліції", - зазначили в МВС.

"Задля уникнення невиправданих людських жертв, кровопролиття та масових безладів керівництвом МВС України прийнято рішення про передислокацію апарату ГУ МВС в Луганській області до міста Старобільськ, що на Луганщині", - додали в управлінні.

При цьому в МВС наголосили на незаконності дій так званого керівника ГУМВС, грубому порушенні діючого законодавства, сприянні дестабілізації криміногенної ситуації в регіоні, що, в свою чергу,  призведе до людських жертв.

"Ці дії несуть за собою кримінальну відповідальність. Всі накази та розпорядження, які надаватимуться від імені  самопроголошеного керівника є протизаконними та нелегітимними, так як і їх виконання", - підкреслили в МВС.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування