Сепаратисти хочуть заборонити українські партії, можуть "помилувати" тільки КПУ

Понеділок, 19 травня 2014, 13:15

Один з лідерів донецьких сепаратистів Мирослав Руденко заявляє, що українські політичні партії скоро припинять роботу на підконтрольній їм території.

Про це він заявив Інтерфаксу.

"Ми будемо створювати власні партії. Українські партії у нас працювати не будуть, тому що, наприклад, "Партія регіонів" себе скомпрометувала. Багато інших партій займають відверто ворожу позицію, серед них "Свобода" і "УДАР", - сказав Руденко.

У так званій "Верховній раді" ДНР, за його словами, зможе залишитися тільки КПУ, "однак і вона буде сильно видозмінена".

Сепаратист стверджує, що найбільші надії його товариші покладають на створювану партію "Новоросія".

"Ми створюємо партію "Новоросія". Вона формується на засадах, близьких більшості жителів нашої республіки, і буде відстоювати їх інтереси", - сказав він.

Зазначимо, що Свобода вже повідомляла про тиск з боку бойовиків і викрадення своїх активістів. Минулого тижня повідомлялося, що представник кандидата в президенти Олега Тягнибока Олексій Демко з Макіївки знаходиться в важкому стані в полоні у бойовиків з організації "Донецька республіка".

У той же час членів КПУ офіційний Київ підозрює у сприянні терористам. Міністерство юстиції вже звернулося в Генеральну прокуратуру і Службу безпеки розслідувати можливі правопорушення з боку керівництва Компартії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування