Українського режисера, звинуваченого у тероризмі, тримають в Москві у СІЗО

Понеділок, 19 травня 2014, 14:04
Український кінорежисер і громадський активіст Олег Сенцов, якого заарештували співробітники ФСБ Росії 11 травня, етапований до Москви в Лефортово.

Сенцова звинувачують у підготовці та організації теракту на підставі свідчень двох невідомих людей, які нібито вказали на нього як на організатора, повідомляє Ехо Москви

У вівторок в Каннах на Міжнародному Кінофестивалі товариш і колега Олега відомий український режисер Сергій Лозниця представлятиме свій новий фільм "Майдан". Свою прес-конференцію він почне із заяви щодо арешту Олега Сенцова.

Український Мінкульт днями зробив заяву про те, що звинувачення Сенцова у тероризмі є безпідставними. 

Кінодіячі та небайдужі до долі режисера збирають підписи для петиції на підтримку Олега Сенцова.

Олег Сенцов є талановитим кінематографістом, творчість якого високо оцінена глядачами та фахівцями на престижних міжнародних кінофестивалях у Німеччині, Нідерландах, Україні, а також Росії.

Він є автором повнометражного фільму "Гамер", відзначеного журі Одеського МКФ та 10-го Міжнародного кінофестивалю "Дух вогню" в Ханти-Мансійську.

Картина брала участь у найпрестижнішому фестивалі авторського кіно, Роттердамському МКФ, у конкурсній програмі МКФ GoEast (Німеччина), а також демонструвалась на Київському МКФ "Молодість".

Зі своїм наступним повнометражним ігровим проектом "Носоріг" Олег Сенцов виборов перемогу у конкурсі Держкіно України та отримав право на державне фінансування цієї стрічки.

Олег – батько двох малолітніх дітей, які тепер залишилися без тата: Аліні – 12 років, Владу – 9 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування