У Путіна "не готові" знижувати Києву ціну на газ

Понеділок, 19 травня 2014, 15:17

Росія не готова обговорювати зміну базової вартості газу в контракті з Україною, мова може йти тільки про надання знижки.

Про це заявив глава Міненерго РФ Олександр Новак після двосторонньої зустрічі з єврокомісаром Гюнтером Еттінгером, передає "РИА Новости".

"РФ готова розглядати питання про надання знижки. Знову ж таки не про зміну ціни, яка встановлена ​​на сьогоднішній день контрактом. Контракт ніхто не збирається міняти і формулу ціни, яка там прописана. Мова може вестися тільки про можливе надання знижки", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, "Газпром" з квітня скасував усі діючі знижки на газ для України, в результаті чого його ціна зросла до 485 доларів за тисячу кубометрів з 268,5 долара.

За оцінкою російського холдингу, борг української державної компанії "Нафтогаз" до кінця квітня досяг 3,5 мільярда доларів.

Українська влада неодноразово заявляла, що вважає нову ціну завищеною і не згодна з озвученим "Газпромом" розміром боргу. Вони також заявляли, що готові гасити борг, якщо ціна повернеться до рівня 268,5 долара.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування