Терористи кличуть мешканців Слов'янська звернутися до Путіна "по допомогу"

П'ятниця, 2 травня 2014, 10:22

Сепаратисти у Слов'янську кличуть мешканців міста прийти на головну площу, щоб зробити відеозвернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням про "допомогу".

Про це повідомив журналіст Саймон Шустер у своєму Twitter'i.

Разом з тим очевидці повідомляють, що мешканці Слов'янська не поспішають на заклик терористів йти в центр міста для звернення до Путіна. 

У свою чергу організатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомляє, що терористи активно використовують у якості "живого щита" мирне населення.

Також очевидці повідомляють про те, що місцеві мешканці "активно збираються довкола блокпостів, щоб вмовляти українських військових не використовувати зброю".

Як повідомляє російський журналіст Дмитро Стєшин, до Андріївки рушила Альфа на 5 БТРах, "народ заблокував її з усіх боків". 

"Місцеві перекрили переїзд до Слов"янська, не давши проїхати українським десантникам". Фото @sashakots
Українські десантники заблоковані місцевими мешканцями з обох боків в районі Андріївки. Укріплюють позиції.
Десантники в районі гори Карачун, висоти перед Слов"янськом.
З гори Карачун до заблокованої колони спустилася "Альфа", люди кричали "Ганьба, ганьба!". Фото @cjchivers
Фото @Dbnmjr
 

Разом з тим у Слов"янську місцеві мешканці будують  нові барикади, пиляючи дерева посеред вулиць.

При цьому, як повідомив Тимчук, самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов особисто організовує вихід на вулиці міста мирних жителів для "захисту" Слов'янська від українських силовиків.

"Завдання - забезпечити терористів живим щитом, в першу чергу, з жінок і дітей. Цікаво, що, за нашими даними, кілька днів тому сам Пономарьов організував вивезення своєї родини за межі Донбасу. Українські силовики мають інформацію про її місцезнаходження", - зазначив Тимчук.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування