Міноборони: у Слов'янську збито 2 вертольоти, діють озброєні професійні диверсійні групи

П'ятниця, 2 травня 2014, 10:45

В районі Слов’янська збито два вертольоти Мі-24 Збройних Сил України, які здійснювали повітряне патрулювання, двоє військовослужбовців загинули, ще кілька отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

"За попередньою інформацією, бойові машини було збито невідомими особами з використанням переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК). Пострілами зі стрілецької зброї пошкоджено вертоліт Мі-8 армійської авіації Збройних Сил України. В цьому випадку жертв і постраждалих немає", - йдеться у повідомленні.

На місці працює слідча комісія.

Пізніше у відомстві зазначили: членів екіпажів двох збитих вертольотів Мі-24 та одного пошкодженого вертольота Мі-8 армійської авіації Збройних Сил України вдалося відбити та евакуювати разом з табельною зброєю. З  місця події доставлено тіла загиблих.

"Одного з важкопоранених пілотів бойових машин до прибуття вітчизняних спецпризначенців встигли захопити екстремісти, які чекали на місці екстреної посадки вертольоту. Місце знаходження офіцера встановлено, тривають заходи щодо його якнайшвидшого звільнення", - зазначили в Міноборони.

У Міноборони також підкреслили: факт використання проти Збройних Сил України ПЗРК яскраво свідчить про те, що проти військовослужбовців на Донеччині діють далеко не "мирні протестувальники", а добре підготовлені та озброєні професійні диверсійні групи, які шляхом здійснення терористичних актів та диверсій намагаються дестабілізувати обстановку в регіоні.

"При цьому жоден з нападників не задається питанням, що в результаті їхньої діяльності гинуть та отримують поранення люди, стають сиротами діти. Подібна поведінка притаманна або військовим іншої країни, які діють проти визначеного їм керівництвом "ворога", або найманцям з чималим досвідом, які готові діяти проти будь-кого за грошову або іншу винагороду", - підкреслили у Міноборони. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування