Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС України: Росія всіляко підтримує терористів на Сході країни

П'ятниця, 2 травня 2014, 15:47

Росія всіляко підтримує терористичні групи, які діють у східних регіонах України, наражаючи на небезпеку мирних жителів, захоплюючи заручників і створюючи атмосферу терору та насильства.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ.

У відомстві категорично відкинули спроби російської сторони звинуватити Київ у нібито невиконанні домовленостей та констатували, що попри заклики світового співтовариства Російська Федерація не вжила жодних кроків з деескалації ситуації та виконання Женевських домовленостей.

"Україна була і залишається відданою виконанню домовленостей, досягнутих за результатами зустрічі глав зовнішньополітичних відомств України, РФ, ЄС та США у Женеві 17 квітня", - підкреслили у МЗС.

Для керівництва України принциповими є питання безпеки всіх громадян, що проживають на території держави, - йдеться у заяві.

"Відтак метою антитерористичної операції, активна фаза якої була відновлена у м.Слов’янськ, є ізоляція незаконних збройних та терористичних формувань", - пояснили у відомстві.

Керівництво антитерористичної операції висунуло озброєним сепаратистам вимоги негайно звільнити всіх заручників, скласти зброю, звільнити всі захоплені адміністративні будівлі, припинити безлади і погроми.

Українська влада готова амністувати тих екстремістів, які не скоювали тяжких насильницьких злочинів, - нагадали у МЗС.

"Політичний діалог з мирними протестувальниками залишається актуальним для влади України", - зазначено у документі.

Разом з тим, дипломати повідомили, що українська сторона, так само, як і Посольство Росії в Україні, не були поінформовані про приїзд до України "представника президента Росії" Лукіна, місію якого він сам визначає як сприяння у звільненні утримуваних на сході країни заручників.

"Незважаючи на обставини прибуття пана Лукіна до України та виходячи з пріоритетності для української влади звільнення терористами заручників, ми готові обговорювати з паном Лукіним, а також іншими можливими посередниками, їхній практичний внесок у результативність вирішення цієї проблеми", - сказано у заяві МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування