Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: ЗСУ захопили всі вогневі опорні точки у Слов'янську

П'ятниця, 2 травня 2014, 17:31

Наші силові структури ведуть боротьбу з найманцями іноземної держави, з терористами та злочинцями, які захоплюють заручників, вбивають і катують людей, які зі зброєю в руках погрожують територіальній цілісності та стабільності в Україні.

Про це заявив виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов своєму відеозверненні, текст якого надала прес-служба.

Він підкреслив, що операція розгортається не так швидко, як хотілось би, та значно ускладнюється тим, що бази терористів розташовані в багатонаселених містах, а вони самі ховаються за спинами цивільних громадян, прикриваються заручникам, ведуть вогонь з багатоквартирних жилих будинків.

"У ході сьогоднішнього етапу операції вдалося захопити всі укріплені вогневі опорні пункти та блок-пости терористів навколо міста Слов'янськ, повністю замкнувши його оточення. Наступ на терористів продовжується", - зазначив Турчинов.

Він розповів, що під час операції сепаратисти понесли значних втрат: багато загиблих, поранених, та заарештованих.

"На превеликий жаль, ми маємо інформацію про двох загиблих і семеро поранених наших військових", - розповів в.о. президента.

Турчинов також повідомив, що вночі у п'ятницю були спроби прориву державного кордону групою озброєних російських диверсантів, які були зупинені нашими прикордонниками.

"Ми вимагаємо від терористів, диверсантів, всіх тих, хто підняв зброю на нашу країну, скласти зброю, здатись, звільнивши заручників та адміністративні будівлі. Ті, хто здасть зброю та непричетні до важких злочинів, будуть амністовані, хто винен у вбивствах та катуваннях - будуть покарані", - підсумував він. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування