МЗС: Іноземці, крім диверсантів РФ, в АТО участь не беруть

П'ятниця, 2 травня 2014, 18:38

Міністерство закордонних справ України офіційно заявило Росії, що в ході АТО правоохоронними органами України не застосовується проти цивільного населення важка, в тому числі ракетна техніка.

Ця заява була здійснена у відповідь на звинувачення російської сторони в контексті проведення Україною антитерористичної операції у східних областях держави.

"Не відповідає дійсності й інформація про нібито участь в операції представників "Правого сектору", як і будь-яких інших цивільних формувань", - зазначили у МЗС.

У відомстві підкреслили, що ця операція проводиться виключно силами СБУ, Міноборони, МВС і Нацгвардії в режимі загального штабного командування.

"Разом з тим, саме контрольовані Росією терористи і бойовики використовують проти сил антитерористичного центру гранатомети, важку техніку та інші види військового озброєння", - запевнили і відомстві.

Підтвердженням цього, за інформацією МЗС, є збитий за допомогою системи "ПЗРК" вертоліт, що здійснював оглядовий обліт території.

Також "цинічними і безпідставними" назвали українські дипломати твердження про нібито участь в АТО "англомовних іноземців".

"Жодні іноземні громадяни, крім підтверджених фактів участі у провокаціях російських диверсантів, в операції не брали і не беруть участь", - сказали у відомстві.

У МЗС також нагадали, що в полоні у терористів залишаються заручники, в тому числі англомовні іноземні спостерігачі та журналісти, для звільнення яких Росія не зробила жодних реальних зусиль.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування