Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Харківщині повідомляють про напад на базу АТО, Міноборони спростовує

Вівторок, 20 травня 2014, 12:39

У ніч з 19 на 20 травня на наметове містечко українських військових у лісі поблизу Ізюма Харківської області нібито напали невідомі, у Міноброни ж говорять про "планові протидиверсійні заходи".

Про напад на український військових зокрема повідомляє Укрінформ з посиланням на голова Ізюмської РДА Любов Шамрай.

"Напад стався вночі на військових, які виконують бойові завдання в рамках АТО. У зоні бойових дій опинилися двоє жителів села Кам'янка, що під Ізюмом. Очевидці бачили, як пізно ввечері вони намагалися зловити машину", - зазначила Шамрай.

За її словами, є дані про загибель загинув чоловіка в цивільному, ще одного чоловіка поранили, він наразі в лікарні.

Укрінформ також цитує українського військового, що представився Олексієм. Він розповів, що нападників привезли до наметового табору чотирма авто.

"Наші військові зробили попереджувальний постріл вгору, але після того, як противники почали стріляти, ми теж відкрили вогонь на ураження. Невідомі стріляли зі снайперських гвинтівок, автоматів і гранатомета, використовували тепловізори і далекоміри", - розповів він.

Повідомляється, що один з українських військових дістав поранення легкого ступеня тяжкості, про постраждалих серед нападників інформації немає.

Водночас у Міноборони інформації про новий напад на базу АТО під Ізюмом не підтвердили. Керівник оперативної групи з інформування АТО Владислав Селезньов написав у своєму Facebook про проведення планових заходів з протидиверсійної роботи.

"20 травня 2014 року в одному з районів базування сил АТО проводились планові комплексні заходи з протидиверсійної роботи. Задля того українські силовики освітлювали визначені території за допомогою спеціальних засобів. Це стало передумовою виникнення певних чуток щодо нібито здійсненого обстрілу табору українських військовослужбовців", - заявив він.

Як відомо, згідно з офіційною інформацією, на табір військовослужбовців поблизу міста Ізюм було вчинено напад в ніч на 18 травня. Бойовики обстріляли його зі стрілецької та снайперської зброї та підствольних гранатометів. Повідомлялося, що внаслідок протистояння отримали поранення двоє військовослужбовців Національної гвардії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...