Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український держканал іномовлення створять на основі дітища Арбузова

Середа, 21 травня 2014, 11:10

В Україні планують на базі БТБ та УТР створити новий державний телеканал, який здійснюватиме мовлення для закордонної аудиторії.

Про це у своєму Facebook написала заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар.

За її словами, Україні потрібен канал, який би, мовлячи англійською та російською, міг "пропагувати українські цінності" та доносити українську позицію до глядачів за кордоном.

"Концепція фактично готова. Більше того, ми в процесі формування такого каналу на базі БТБ та УТР. БТБ був створений Арбузовим (Сергієм, колишнім Першим віце-прем'єр-міністром в уряді Миколи Азарова - ред.) як банківський канал за гроші Нацбанку, і тепер працюватиме на державу та забезпеченні її інтересів в донесенні своєї позиції. Зараз тривають юридичні процедури переоформлення", - зазначила вона.

Планується, що такий канал будуть транслювати в країнах СНД, Європі, США і в тимчасово окупованому Криму.

Як відомо, у квітні парламент ухвалив закон про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні.

Він передбачає створення "Національної суспільної телерадіокомпанії України" на базі Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України та низки інших телерадіокомпаній. Передбачається, що одними з основних завдань НСТУ будуть об’єктивне та повне нформування про суспільно значущі події як в Україні та і за кордоном, а також сприяння зміцненню міжнародного авторитету України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування