Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радбез ООН не підтримав звернення Росії до генсека про розслідування трагедії в Одесі

Середа, 21 травня 2014, 21:10

Члени Ради безпеки ООН не підтримали пропозицію Москви звернутися до генсека організації Пан Гі Муна з проханням про незалежне розслідування трагедії в Одесі 2 травня.

Про це заявив постпред РФ при ООН Віталій Чуркін, пише російський ''Інтерфакс''.

"На жаль, члени Ради безпеки були не готові підтримати наше звернення до генерального секретаря про необхідність незалежного розслідування", - сказав Чуркін журналістам у середу за підсумками закритого засідання Радбезу ООН щодо України.

Як відомо, раніше голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва наполягає на міжнародному розслідуванні "одеської бойні" (подій 2 травня): "Ми будемо домагатися того, щоб розслідування було об'єктивним і безстороннім, для цього воно обов'язково має бути міжнародним. Я направив відповідні листи генеральному секретарю ООН і генеральному секретарю ОБСЄ".

За словами Лаврова, відповідальності не уникнути "ні українській владі, ні тим, хто її вигороджує". 

В Одесі 2 травня проросійські сепаратисти напали на українських футбольних фанів, була перестрілка. Пізніше фанати, а також звичайні одесити, обурені нападом, погнали сепаратистів до Куликова поля, де був їхній табір. Сепаратисти сховалися в Будинку профспілок, який знаходився на площі.

Там сталася пожежа.

Прихильники єдиної України намагалися допомогти сепаратистам, які опинилися в будівлі, проте всіх врятувати не вдалося.

Станом на 12 травня, в сутичках в Одесі загинули 48 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування