Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористи об'єднались у Новоросію. Царьов оголосив Народний фронт

Субота, 24 травня 2014, 14:23

У самопроголошеній Донецькій народній республіці стався розкол.

Про це повідомляє "УРА-Информ.Донбасс".

Як стало відомо, 24 травня на з'їзді "народних представників" в Донецьку керівництво ДНР розкололося на дві групи, що підтримують різні погляди на розвиток "республік".

З'їзд був ініційований рухом "Юго-Восток" на чолі з Олегом Царьовим.

Його підтримали голова "Верховної Ради" ДНР Денис Пушілін і "прем'єр -міністр" ДНР Олександр Бородай.

"Глава ЦВК" ДНР Роман Лягін, "спікер парламенту" ДНР Володимир Маковичі і "народний губернатор" Павло Губарєв не підтримали ідеї даного заходу і заявили, що не мають до цих людей жодного відношення.

Зокрема, Губарєв заявив, що не визнає назву "Юго-Восток", оскільки вважає, що нова держава має називатися "Новоросія".

"Ми не визнаємо президента і парламент України. Донецька і Луганська народні республіки є незалежними державами. Це моя позиція. Тому визнавати уряд і обраного президента ми будемо тільки з позиції, якщо вони готові визнавати незалежність республік Донбасу", - сказав він.

Другою його вимогою стало "негайне виведення військ за межі народних республік і припинення будь-яких бойових дій".

Водночас Лягін заявив, що на відміну від руху "Юго-Восток" , ДНР не збирається повертатися "в українське поле".

Пізніше стало відомо, що самопроголошені ДНР і ЛНР підписали документ про об'єднання в складі єдиної держави "Новоросія".

Підписання документа відбулось у суботу у Донецьку в готелі "Шахтар Плаза", який належить олігарху Рінату Ахметову, по закінченню з'їзду "народних представників", організованого головою руху "Юго-Восток" Олегом Царьовим.

Фото - "Новости Донбасса"
 

Від імені ДНР документ про об'єднання підписав "прем'єр -міністр" ДНР Олександр Бородай, з боку ЛНР - глава самопроголошеної республіки Олексій Карякін.

Сам процес підписання проходив у закритому режимі, вхід в кімнату охороняли кілька озброєних чоловіків. Зафіксувати скріплення документа підписами допустили лише журналістів телеканалу "Росія -24".

У той же час народний депутат України, лідер руху "Юго-Восток" Олег Царьов оголосив про створення Народного фронту, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми, народні представники Одеси, Миколаєва, Херсона, Дніпропетровська, Запоріжжя, Харкова, Донецька і Луганська оголошуємо про створення Народного фронту, який буде створений для захисту мирного населення від терору іноземних спецслужб, а також для самовизначення та самоорганізації, вирішення нагальних соціальних проблем", - сказав парламентарій.

За його словами, Фронт об'єднує українців і росіян, активістів різних партій і рухів, а також представників профспілок, громадських та неурядових організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...