Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі Гурвіц готовий оскаржити в суді "перемогу" Труханова

Понеділок, 26 травня 2014, 09:46

Штаб Едуарда Гурвіца заявляє про масштабні фальсифікації на виборах міського голови Одеси.

Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою політика.

У Гурвіца заявляють, що "встановлені факти говорять про те, що технології фальсифікацій готувалися заздалегідь".

У штабі кандидата в мери Одеси розповіли про те, що в Суворовському районі міста знайшли чотири сумки з підробленими бюлетенями.

"Перерахунок вмісту показав, що в сумках знаходилося 13545 бюлетенів, в яких була проставлена галочка навпроти прізвища Геннадія Труханова, і 3324 чистих бюлетенів", - заявили у Гурвіца.

Причому, стверджує прес-служба, народні депутати, які були присутні при описі вмісту сумок, вказують на те, що всі папери - справжні.

Суворовським РОУМВС України 25.05.2014 було відкрито кримінальне провадження за статтею 158 кримінального кодексу.

25 і 26 травня спостерігачами від Гурвіца було складено близько 1000 актів про виявлення порушень.

Штаб Гурвіца оскаржуватиме рішення виборчих комісій у суді, і вимагає притягнути до відповідальності організаторів та виконавця фальсифікацій.

У той же час представники Труханова також заявили про спробу фальсифікації, але вже з боку Гурвіца.

Водночас одеські журналісти відзначають, що знайдені бюлетені були фальшивими.

"Сумки були доверху набиті чорно-білими копіями бюлетенів, на яких синім кольором були проставлені галочки біля прізвища Труханова", - пише Валерія Івашкіна в своєму Facebook.

"Копії бюлетенів ніякої юридичної сили не мають. Проставлення галочок на ксероксах не дає можливості фальсифікувати вибори. Скоріше, мова йде про фальсифікування фальсифікації", - відзначає вона.

У МВС в свою чергу відзначили, що за попередніми даними виявлені листи є ксерокопіями бюлетенів без явних ознак захисту.

Довірена особа Труханова Павло Вугельман представив до виборчої комісії Приморського району три акти про фіксацію порушень, підписаних членами ДВК, пише "Таймер".

Це ж видання повідомляє, що за результатами підрахунку голосів на 111 дільницях, Труханів поки набрав 46,4 % голосів виборців, а Гурвіц - 31,7%.

В Одеській міській виборчій комісії "Українській правді" повідомили, що вони поки не отримали жодного протоколу від дільничних комісій, а офіційних даних слід чекати ближче до ранку вівторка.

Напередодні дані екзит-полу, проведеного спільно соціологічною службою "Савік Шустер Студії" і КВУ, стверджували, що за Гурвіца проголосували 42,6%, за Труханова - 36 %.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування