Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС розірвало усі зв'язки з ЄДАПС

Вівторок, 27 травня 2014, 17:14

Завдяки передачі функції виготовлення бланків суворої звітності від цієї фірми до державного поліграфкомбінату "Україна" ліквідовано корупційні схеми та суттєво знижено ціни на документи для українських громадян.

Про це на брифінгу в МВС заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар, повідомляє Урядовий портал.

"Я хотів би перед вами прозвітувати, що ми повністю ліквідували всі зв’язки Міністерства внутрішніх справ із фірмою ЄДАПС. На сьогодні жодний, навіть маленький, документ не випускається на ЄДАПС. Ми всю цю систему передали Національному банку", – наголосив Чеботар.

За його словами, це відбулося в рамках програми боротьби з корупцією.

"У результаті перевірки вже виявлені кошти, які найближчим часом будуть передані для слідства: це сотні мільйонів гривень, які, на наш погляд, були розкрадені. Ціни були завищені, кошти відмивалися керівництвом МВС і корупційною структурою ЄДАПС", – підкреслив заступник глави МВС.

Завдяки передачі повноважень НБУ ціни на бланкову продукцію знижені, що відобразилося у зниженні вартості документів для громадян, зазначають в МВС.

Зокрема, посвідчення водія та технічний паспорт на транспортний засіб здешевіли в середньому на 43%.

Він також зазначив, що для того, аби забезпечити ефективне використання коштів, які надходять до МВС, відомство проводитиме відкриті тендери. У них зможуть взяти участь представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування