Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ вислала російських журналістів із "темниками" по Закарпаттю

Середа, 28 травня 2014, 18:08

Минулого тижня, перед президентськими виборами, СБУ вислала з України двох громадян Росії, які перебували на Закарпатті, представляючись журналістами фінського телеканалу.

Про це в інтерв'ю "Телекритиці" повідомила прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

Коли правоохоронці перевірили у громадян РФ документи, то виявилося, що вони не мають жодного відношення до фінського телеканалу.

Натомість один з порушників мав журналістське посвідчення каналу "Россия".

Крім того, російські громадяни мали при собі "темник". В ньому зазначалось, як треба висвітлювати тему угорської меншини на Закарпатті.  

"Ми вилучили у них матеріали, які передбачали заздалегідь сформульовані російською стороною тези: українська влада не переймається проблемами угорської меншини; громада в своїй більшості не володіє українською мовою, а лише угорською і російською; угорці Закарпаття сумують за СРСР; українська влада вважає угорську та російськомовну громаду Закарпаття сепаратистами та екстремістами", - повідомила речник СБУ.

За її словами, російські громадяни були вислані з України за поширення сепаратизму в середовищі угорськомовної громади Закарпаття та розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

"Діяльність цих осіб, що шкодить Україні, було задокументовано. Було прийняте рішення про їх примусове вислання з країни. Наразі російські громадяни вже перебувають за межами України", - сказала Марина Остапенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: