Батальйон "Донбас" стане Нацгвардією

Четвер, 29 травня 2014, 10:54

Батальйон добровольців Донбас увійде до складу Нацгвардії.

Про це повідомив командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко у своєму Facebook.

"Мною, командиром добровольчого батальйону Донбас, ухвалене рішення прийняти пропозицію міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про створення на основі першої роти "Донбасу", батальйону спеціального призначення "Донбас" національної гвардії України", - повідомив він.

За його словами, досягнуто згоди, що батальйон спецпризначення формується як військова частина "нового типу" з мінімумом бюрократії, зі збереженням структури командування.

"Набір у батальйон здійснюється за участю прийомної комісії з ветеранів добровольчого формування. Навчальна програма розробляється разом з упором на специфіку виконуваних завдань", - підкреслив він.

"Ми йдемо в батальйон спецпризначення до перемоги й після цього вертаємося до цивільного життя за винятком тих хто готовий буде включитися в створення нових правоохоронних структур України", - відзначив Семенченко.


За його словами, батальйон створюється для проведення розвідувальних, противодиверсійних, штурмових операцій, бере участь у прикритті держкордону від мобільних груп диверсантів і терористів.


Основа батальйону спецпризначення - не менше 75% складу жителі Донбасу.

Добровольці зобов'язуються підтримувати високу дисципліну в підрозділі, координуватися з іншими частинами в структурі АТО, бути прикладом у виконанні поставлених завдань. 


"Формування батальйону буде вестися прискореними темпами із широким інформуванням громадськості. Це рішення підтримано загальними зборами добровольців", - додав Семенченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування