Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Міліція затримала 160 осіб за масові заворушення у Одесі

Субота, 3 травня 2014, 10:08

Міліція затримала 160 найбільш активних учасників масових заворушень, які відбулися 2 травня в Одесі,  з ними проводяться першочергові слідчі дії.

Про це повідомили у прес-службі МВС. 

За даними обласного управління МВС, з даного приводу органи внутрішніх справ розпочали 10 кримінальних проваджень за ознаками низки кримінальних правопорушень, це – ст.294 (масові заворушення), ст.115 (умисне вбивство), ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 296 (хуліганство), ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна).

Начальник Одеської міліції Петро Луцюк висловив співчуття родинам загиблих громадян і тим, хто отримав тілесні ушкодження під час подій в місті Одесі.

Луцюк нагадав, що за даними МВС в результаті цих подій чого загинуло 37 чоловік та майже 200 отримали поранення, серед яких і 22 правоохоронця.

Він закликав громадян не піддаватися на всебічні провокації та не брати участі у "сумнівних масових акціях".  

"Правоохоронними органами буде зроблено все, аби не допустити у подальшому подібних трагедій та зберегти мир і спокій на нашій землі.

Запевняю, що міліція зробить все від неї залежне, аби притягнути усіх винних до відповідальності", - сказав він.

Пізніше з'явилась інформація, що Луцюка було звільнено з посади.

У прес-службі ГУ МВС України на уточнююче запитання про відсторонення Петра Луцюка відповіли так: "Рішення прийнято, але документ про звільнення Петра Луцюка від займаної посади поки не вступив в силу", - пише Ліга.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування