Лавров закликав США і ОБСЄ "вплинути" на Київ

Субота, 3 травня 2014, 17:55

Міністр закордонних справ Сергій Лавров "наполегливо" закликав використовувати потенціал ОБСЄ для "впливу на Київ".

Про це він заявив під час телефонної розмови з президентом Швейцарії, діючим головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером, - передала прес-служба російського МЗС.

Як повідомляється, впливати на Україну Лавров попросив з метою "скасування військової операції проти населення в південно-східних районах України".

Як пише прес-служба, "сторони засудили розширення насильства в Україні, особливо безчинства радикалів в Одесі".

Крім того, згідно з повідомленням, і Лавров, і Буркхальтер підтвердили необхідність повного виконання положень Женевського заяви від 17 квітня, починаючи з негайного припинення насильства.

Разом з тим, міністр закордонних справ РФ розповів держсекретареві США Джону Керрі, що "каральна операція на Південному Сході України занурює країну у братовбивчий конфлікт".

Як повідомляється, міністр закликав США вжити весь свій вплив, щоб "примусити опікуваний ними київський режим, який оголосив війну власному народові, негайно припинити бойові дії в південно-східних регіонах, відвести війська і звільнити учасників протестних виступів".

Лавров також заявив про необхідність "приборкання терористів з "Правого сектору"", які за його словами "влаштували криваве побоїще в Одесі".

Відповідь американського держсекретаря прес-служба російського МЗС не приводить.

Як відомо, СБУ встановила причетність росіян до масових заворушень в Одесі, які призвели до людських жертв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News