АПУ визнала, що серед міліції є "завербовані"

Субота, 3 травня 2014, 21:23

В.о. заступник голови адміністрації президента Андрій Сенченко не виключає арешту керівництва міліції, яке причетне до підготовки провокацій в Одесі 2 травня.

"Я думаю, що оцінка буде дана всім гілкам влади, всім рівням влади, тим, хто допустив те, що відбулося в Одесі, хто не прийняв вчасно заходи, і це призвело до одеської трагедії", - сказав він в ефірі 5 каналу.

На питання, чи не виключає він арешту тих керівників в правоохоронних органах, які причетні до підготовки провокації в Одесі, Сенченко наголосив:

"Безумовно. За тим, чия вина буде доведена. Однозначно ці люди повинні понести відповідальність за всією суворістю закону".

За його словами, міліціонери, які не перешкоджали або сприяли безладам в Одесі, здійснювали це в тому числі за гроші.

"Є й завербована публіка серед командирів, які дають неадекватні команди", - сказав в.о. заступник голови адміністрації президента.

Водночас Сенченко зазначив, що "якщо хтось переступив межу, і почав чинити злочини начебто борючись з терористами, то злочин є злочин і за нього потрібно нести відповідальність".

При цьому він запевнив, що громадяни РФ, які були затримані після подій в Одесі, не будуть передані РФ.

"Тому що абсолютно очевидно, що це найманці, що воюють проти України. І тому вони повинні тут, на території нашої країни, нести відповідальність", - сказав Сенченко.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News