Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закон про амністію не допоможе Клюєву, Попову і Сівковичу

П'ятниця, 30 травня 2014, 23:39

Генпрокуратура в червні передасть до суду справу про розстріл на Майдані Незалежності в Києві. Крім того, ГПУ відкрила нову справу за статтею, не включеною до закону про амністію.

Про це повідомив в.о. генерального прокурора Олег Махніцький, передає Інтерфакс-Україна.

Він нагадав, що у цій справі проходять троє співробітників ''Беркута' .

"Сьогодні заарештовано троє співробітників спецпоздразделенія ''Беркут", за якими вже доведена вина і справа готується до подання у суд", - заявив Махніцький в ефірі ''5 каналу'' в п'ятницю увечері.

За його словами, закінчуються останні слідчі дії, і справа надійде до суду в червні.

Він уточнив, що у справі проведено 1,5 тис. слідчих дій.

"Слідством також встановлено організаторів - починаючи з В.Януковича, АП, МВС і закінчуючи командирами відповідних підрозділів і безпосередніх бійців", - підкреслив він.

Що стосується справи про розгін студентів, то по ньому виявлено ще один злочин, який вчинили особи, причетні до даного порушення.

''Це стаття 340 КК України - незаконне перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів. За цією статтею, яка не була включена в закон про амністію, Гепрокуратура відкрила кримінальну справу'', - зазначив генпрокурор.

Крім того, Генрокуратура знайшла шляхи перегляду цієї старої справи, яку було відкрито ще відомством екс-генпрокурора Віктора Пшонки.

Махніцький нагадав, що в справі про розгін студентів фігурують Андрій Клюєв, Володимир Сівкович, Олександр Попов, керівник київської міліції Володимир Коряк і двоє його заступників.

Джерело відео - 5 канал

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування