Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гурвіц оскаржив свій програш на виборах мера Одеси, ЦВК відмовила

Субота, 31 травня 2014, 22:18

Центрвиборчком відмовив Едуарду Гурвіцу у задоволенні його скарги та не визнав протиправною бездіяльність Одеської міської виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів мера Одеси.

Про це йдеться у повідомленні Центральної виборчої комісії.

"29 травня до ЦВК надійшла скарга колишнього кандидата на посаду мера Одеси Едуарда Гурвіца, в якій він просив визнати протиправною бездіяльність Одеської міської виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів Одеського міського голови та зобов’язати вчинити її певні дії", - зазначили в ЦВК.

"Вивчивши скаргу, ЦВК відмовила в її задоволенні в частині вимоги щодо визнання протиправною бездіяльності Одеської МВК виборчої комісії стосовно невжиття заходів для усунення порушень виборчого законодавства та невиконання нею обов’язків щодо здійснення в межах адміністративно-територіальної одиниці контролю за додержанням та однаковим застосуванням законодавства про місцеві вибори  місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування і т.і.", - зазначили в ЦВК.

За даними комісії, рішення прийняте у зв’язку з тим, що законодавство "не визначає механізмів та правових засобів реагування на можливі порушення вимог виборчого законодавства зазначеними суб’єктами та їх посадовими особами з боку міської виборчої комісії".

"Це свідчить про відсутність підстав для визнання протиправною бездіяльності Одеської МВК", - підкреслили в Центрвиборчкомі.

У решті вимог ЦВК залишила скаргу Гурвіца без розгляду по суті.

Згідно з ч.5 ст.11 закону виборчий процес з позачергових виборів Одеського міського голови завершився у зв’язку з офіційним оприлюдненням результатів зазначених виборів у газеті "Одеський вісник" 27 травня.

Як відомо, Гурвіц на виборах мера, за даними екзит-полів перемагав свого опонента екс-регіонала Генадія Труханова. Однак протягом ночі після виборів підрахунок результатів виявив перевагу Труханова.

Гурвіц опротестував результати, звернувшися до ЦВК зі скаргою на  бездіяльність ДВК, розташованих у межах Київського, Малиновського, Суворовського районів Одеси щодо підрахунку голосів виборців та оскаржив постанову Одеської МВК від 27 травня про визнання обраним мером Одеси Геннадія Труханова. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування