Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ розповіли, чим загрожує співпраця з диверсантами

Неділя, 4 травня 2014, 12:58

Генпрокуратура застерігає мешканців південно-східних областей не піддаватися на провокації організаторів масових заворушень та диверсантів зі зброєю і утриматися від участі у них. 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

У відомстві нагадали, що такі дії становлять пряму загрозу конституційному ладу України, її територіальній цілісності і громадській безпеці, та будуть розцінюватися як співучасть у вчиненні тяжких злочинів проти громадської безпеки та авторитету органів державної влади.

У ГПУ повідомили, що за такі дії Кримінальним кодексом України передбачено сувору відповідальність аж до позбавлення волі терміном до 15 років. 

У Генпрокуратурі розповіли про зміни до Кримінального кодексу, якими передбачено збільшити терміни ув’язнення за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду, розголошення державної таємниці, вибухи та підпали, перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період.

Відповідати обмеженням волі доведеться за захоплення вокзалу, аеродрому, порту, станції або іншого транспортного підприємства, - зазначили у ГПУ.

Дії, які спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки, каратимуся позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.

Крім того, встановлено штраф або виправні роботи, за блокування транспортних комунікацій, відключення енергопостачання або іншу умисну дію, що порушила нормальну роботу транспорту або створювала небезпеку для життя людей, - розповіли у відомстві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування