Бжезинський: Треба допомогти українцям, у тому числі зброєю

Неділя, 4 травня 2014, 18:31

Американський політолог і колишній радник з національної безпеки США Збігнєв Бжезинський радить Обамі допомогти українцям у тому числі зброєю.

Як йдеться у статті "Що Обама має сказати американцям про Україну" у газеті Politico, президентові США варто чітко пояснити своїм громадянам, що "Українська криза є найважливішим викликом для міжнародної спільноти з кінця Холодної війни".

Політолог вказує, що вже минуло більше місяця з того часу, як Росія анексувала Крим, а останні події у тому числі в Слов’янську лише ускладнили кризу.

Але Обама не зробив звернення до американців з цього приводу, не пояснив, чим потенційно небезпечна ця міжнародна криза. Водночас, президентові потрібно заручитися підтримкою свого народу.

Обамі також треба переконати Москву, що її агресія викличе тривалий супротив, що буде затратно для Росії.

"Але він таким буде лише тоді, коли українці чинитимуть опір. Нам треба робити спроби вести переговори з Росією, та водночас треба бути більш відкритими у допомозі українцям з захистом себе, якщо їх атакують", - пише Бжезинський.

"Українці битимуться лише тоді, коли думатимуть, що в решті решт отримають якусь допомогу від Заходу, а саме у постачанні того типу зброї, яка буде потрібна у проведенні ефективного захисту у місті", - пише політолог.

Він пояснює, що українці "не збираються перемогти росіян у відкритому полі з тисячею танків".

"Вони можуть перемогти їх (росіян) лише через тривалий опір міста", - коментує він. І пояснює, що тоді економічні збитки від війни будуть дуже відчутними для росіян.

"Але аби могти захищати місто, потрібно мати ручну протитанкову зброю, ручні ракети", - додає Бжезинський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...