Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія перекидає в Україну провокаторів із Придністров’я й Криму

Вівторок, 6 травня 2014, 11:39

За останні 3 доби з Придністров'я до України було перекинуто до 250 російських провокаторів і диверсантів, а з Криму в Одеську область прибувають сепаратисти для дестабілізації.

Про це повідомляє ініціатор "Інформаційного спротиву" Дмитра Тимчук у Facebook.

"За нашим даними, за останні 3 доби з території  Придністров’я на територію України було перекинуто до 250 "туристів Путіна" і диверсантів. Їхнє завдання – продовжувати дестабілізувати ситуацію в південних регіонах нашої країни. Пік дестабілізації запланований на 9 травня", - пише він.

"Дані громадяни раніше прибували в Придністров’я з Росії під керівництвом співробітників ФСБ РФ… Українські спецслужби вживають заходи з нейтралізації даних груп екстремістів", - додає Тимчук.

Водночас із Криму, за його даними, "продовжують прибувати в Одеську область екстремісти, яких координують російські спецслужби".

"Оскільки силами Держприкордонслужби України на адміністративному кордоні АРК забезпечено жорсткий контроль громадян, які в'їжджають на материк, диверсанти й провокатори змінили тактику", - зазначає Тимчук.

"Вони, будучи громадянами України, які проживають у Криму й завербовані російськими спецслужбами, в'їжджають на материк поодинці чи невеликими групами під виглядом звичайних громадян. Діючи в тісній координації з місцевими сепаратистами, зброю отримують на місці", - уточнює він.

Для нейтралізації цих диверсантів українські спецслужби також вживають заходів.

Також Тимчук коментує інформацію про появу в місті Антрацит 5 травня вантажних автомобілів "КамАЗ" з екстремістами під російськими прапорами:

"Інформація про можливу спробу диверсантів перетнути кордон на автотранспорті в цьому районі надійшла у відповідні держструктури України вранці 5 травня. Оперативно були вжиті заходи з посилення охорони держкордону із залученням додаткових сил Держприкордонслужби, СБУ й ЗС України. Фактів перетину кордону колоною автотранспорту з групами громадян зафіксовано не було".

"По даній ситуації зараз працюють спецслужби й правоохоронці. Не виключається версія проведення даної акції екстремістами Донбасу з імітуванням "прориву через кордон" екстремістів із Росії", - додає експерт-інформатор. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: