Школи в Донецьку змушують відкрити двері для "референдуму" 11 травня

Середа, 7 травня 2014, 16:17

У деяких донецьких школах вже готуються до організації дільниць для проведення так званого "референдуму ДНР", а вчителів змушують стежити за порядком.

Про це "Острову" розповів один з викладачів школи № 12 в Калінінському районі.

"Сьогодні в школі була нарада; директор (Тарас Пилипака, член ПР) повідомив педколективу про те, що в приміщенні школи 11.05 відбудеться голосування (референдум ДНР). Сказав, що "це питання вже вирішене", що "ми нічого тут змінити не можемо", що сам він "поза процесом", але в нього були "гості від ДНР", отож треба "надати людям можливість проголосувати", - розповів він.

За його словами, вчителям запропонували з'явитися в школу 11 травня і організувати чергування - щоб "у школі був порядок і нічого цінного з речей не пропало".

Раніше інформація про те, що прихильники ДНР для проведення референдуму про "незалежність" самопроголошеної республіки мають намір використовувати приміщення шкіл, де традиційно розміщуються виборчі дільниці, з'явилася в соціальних мережах і на радіоканалах сепаратистів.

Як заявив у середу журналістам Донецький міський голова Олександр Лук'янченко, офіційно до міськради ніхто від ДНР не звертався, але при цьому градоначальник не виключив, що такі спроби справді можуть мати місце, і можливості їм перешкодити немає.

"Ви хочете, щоб я заборонив? Щоб розбомбили школи, і в понеділок не розпочався навчальний день в місті Донецьку?", - сказав він.

Лук'янченко запевнив, що знову проведе переговори з представниками ДНР, і доб'ється того, щоб 12 травня всі школярі змогли вийти на заняття.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...