Проведення Женеви-2 не планується. ОБСЄ запропонує "дорожню карту"

Середа, 7 травня 2014, 17:39

Проведення Женеви-2 з питань виконання попередніх домовленостей щодо врегулювання української кризи поки не передбачається.

Про це заявив голова ОБСЄ, президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер за підсумками переговорів з Путіним, повідомляє "Інтерфакс".

"Не передбачається поки проведення конференції з виконання женевських домовленостей, тобто так званої Женеви-2, поки не планується", - сказав Буркхальтер.

Він повідомив, що ОБСЄ в найближчі години запропонує учасникам багатосторонніх переговорів у Женеві з врегулювання кризи в Україні "дорожню карту" роботи в даному напрямку.

"У найближчі години ми хотіли б запропонувати "дорожню карту" конкретних кроків на найближчий час. Запропонувати цю "дорожню карту" всім чотирьом сторонам, що підписали женевські домовленості", - сказав Буркхальтер.

Він повідомив, що "дорожньою картою" пропонується припинення вогню, деескалація напруженості, налагодження діалогу між сторонами і вибори.

Президент Швейцарії запевнив у неупередженості своєї країни в питанні українського врегулювання.

"Ми вважаємо, що абсолютно немає ніякого інтересу в тому, щоб доводити справу до кризи у відносинах між сходом і заходом щодо українського сходу, і в той же час у всіх є величезна зацікавленість у тому, щоб досягти на довгострокову перспективу сталого мирного рішення", - сказав Буркхальтер.

"Ми повинні діяти в логіці деескалації напруженості, але також і в логіці реконструювання, відновлення", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: