Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна і Росія отримали "дорожню карту" ОБСЄ

Четвер, 8 травня 2014, 16:18

Українська сторона отримала "дорожню карту" щодо врегулювання ситуації в країні, розроблену Швейцарським головуванням в ОБСЄ.

Про це розповів журналістам директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми отримали від швейцарської сторони "дорожню карту" і вже зараз можемо констатувати, що вона враховує більшість елементів, які раніше були запропоновані швейцарському головуванню українською стороною", - сказав Перебийніс.

За його словами, на цей час українська сторона детально вивчає цей документ і після цього внесе свої пропозиції з цього приводу.

"Ця" дорожня карта" (від ОБСЄ) більш детальна, однак основні позиції, які запропонувала українська сторона, вона зберігає. І виходячи з того, що цей варіант більш детальний, він вимагає певного вивчення, оскільки там передбачає більш детальні кроки", - зазначив Перебийніс.

Раніше в четвер дипломат повідомляв, що українська сторона запропонувала міжнародним партнерам свою "дорожню карту".

"Ми виходимо з того, що запорукою виходу з ситуації, яка склалася у зв'язку з агресією Росії проти України, є безперешкодне та невідкладне виконання трьох ключових умов: деескалації конфлікту, проведення всеукраїнського національного діалогу і проведення 25 травня виборів президента України", - повідомив Пребійніс .

Саме ці пункти, за його словами, повинні лежати в основі будь-яких майбутніх домовленостей з метою забезпечення реалізації та можливого доповнення раніше досягнутих результатів в Женеві 17 квітня.

Росія також підтвердила, що отримала "дорожню карту" ОБСЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...