G7 готує "екстрений план" підтримки України на випадок "газової війни"

П'ятниця, 9 травня 2014, 19:19

Великобританія готується разом з США та ЄС запобігти використання Росією газу і нафтопродуктів як "зброї" проти країн-споживачів.

Про це пише Independent.

Вже в наступному місяці Девід Кемерон і інші лідери G7 планують підписати "екстрений план дій" з підтримки України цієї зими у разі припинення російських поставок , повідомив міністр енергетики Великобританії Ед Дейві.

Крім того, G7 схвалила на цьому тижні план щодо поступового скорочення європейської паливної залежності від Росії.

За словами Дейві, члени G7 погодилися з тим, що в довгостроковій перспективі "необхідно запобігти загрозу" з боку Кремля.

Для цього в планах Заходу - вести будівництво в Європі терміналів скрапленого газу, в той час як США знімуть обмеження на експорт сланцевого газу.

Крім того ЄС планує вкладати кошти у створення нових трубопроводів для транспортування газу із Заходу на Схід і налагоджувати експортну мережу з Північної Америки.

Скрін-шот  з independent.co.uk 

"Диверсифікація джерел і маршрутів для викопних видів палива є суттєвою", - заявили у G7. - "Жодна країна не повинна залежати повністю від одного постачальника. Не має бути так, що енергія може бути використана як засіб політичного впливу чи загроза безпеці".

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...