"Південний потік" забуксувала позиція РФ щодо України - єврокомісар

Неділя, 1 червня 2014, 13:48

Будівництво газопроводу "Південний потік" залежатиме від повернення Росії у правове поле.

Про це заявив єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер в в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung.

Він поставив під питання майбутнє газопроводу "Південний потік".

На думку Еттінгера, його будівництво напряму залежить від повернення Москви у правове поле у зв'язку з українською кризою.

"Ми продовжимо розмови, якщо російські партнери повернуться у правові рамки і до конструктивної співпраці на основі наших правил у сфері енергетики", - заявив єврокомісар.

За його словами, зараз ці розмови буксують через небажання Росії погоджуватись з європейськими приписами та через те, що "криза в Україні заблокувала все".

Етінгер розповів, що діалог з російською стороною триває на робочому рівні, але "за поточної ситуації з ознаками громадянської війни на сході України та без визнання Москвою уряду в Києві, ми точно не зможемо дійти політичної згоди в наших переговорах", - додав Еттінгер.

Як відомо, за планами російського "Газпрому", газопровід "Південий потік" має бути прокладено з півдня Росії Чорним морем в обхід України.

Він має зв'язати Росію трубою з Болгарією, а далі гілками газ має піти до Греції, Італії, Сербії, Угорщини, Словенії та Австрії.

За схожою схемою раніше будували газогін "Північний потік", який зв'язав російську Балтику з північчю Німеччини в обхід України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування