У Європі знайшлися прихильники федералізації України

Неділя, 1 червня 2014, 19:39

Лідер французьких націоналістів Марін Ле Пен закликала Європу перестати бачити в Росії ворога, заявивши, що саме Європа сприяє ескалації напруженості в Україні.

Про це вона сказала в інтерв'ю німецькому тижневик Der Spiegel, цитує видання РИА-Новости.

Лідер "Національного фронту" також підтримала ідею федералізації України.

На її думку, Євросоюз лише "підлив масла у вогонь українського конфлікту", пообіцявши економічну допомогу країні, "половина населення якої дивиться на Схід".

Лідер французьких націоналістів також закликала Європу перестати за вказівкою США розглядати Росію виключно в негативному ключі.

"Країнам Старого світу треба мати свою власну думку, а не просто дивитися на те, що роблять США", - заявила Ле Пен, додавши, що Вашингтон "прагне розширити свою сферу впливу".

Разом з тим вона висловила захоплення президентом РФ Володимиром Путіним і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, - передає Радіо Свобода.

Ле Пен пояснила це тим, що Путін "не дозволяє іншим країнам нав’язувати йому свої рішення". А політика Меркель, на думку лідера "Національного фронут" була доброю для Німеччини, хоча вона і могла шкодити іншим країнам.

Вона також зазначила, що хоче знищити Євросоюз, але не Європу.

Партія Марі Ле Пен "Національний фронт" 26 травня здобула перемогу на виборах до Європарламенту, набравши 26% голосів виборців.

Вона відома своїми націоналістичними поглядами і виступає проти розширення Євросоюзу.

"Ні - Брюсселю, так - Франції!" - під таким гаслом йшла на вибори партія Ле Пен.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування